3 gode grunde til at træne derhjemme

Hjemmetræning er – som navnet antyder – træning, der kan laves derhjemme både med eller uden træningsudstyr.

Udover de åbenlyse fordele træning giver, som de fleste af os kender, er der nogle helt særlige fordele ved hjemmetræning.

1. Hjemmetræning giver fleksibilitet

Det er nok ikke overraskende, at hjemmetræning giver en meget stor fleksibilitet. Øvelserne kan i vidt omfang laves overalt, hvad end du er derhjemme, på ferie eller på farten.

I og med hjemmetræning kan gøres overalt, er det også muligt at dele en træning ud over flere træningspas i løbet af en dag. Med hjemmetræning er det altså ikke nødvendigt at afsætte 1-1 1/2 time for at få trænet, men i stedet kan man afsætte 10-20 minutter 3 gange om dagen.

Opdelingen af træningen er dog kun relevant, hvis du ønsker at træne så længe. Det bringer os videre til den næste gode grund til at træne derhjemme, nemlig:

Hjemmetræning

2. Hjemmetræning sparer tid

Tid er i dag en af de mest knappe ressourcer, og derfor kan træning derhjemme hjælpe med at gøre det lettere – selv i en travl hverdag – at få træningen klaret.

Med hjemmetræning kan du træne hele kroppen med forholdsvis få øvelser og dermed på kort tid. Det er desuden ikke nødvendigt at pakke træningstøj eller at afsætte transporttid til og fra fitnesscenteret.

Hvis du godt kan lide at træne om morgenen betyder det bl.a., at du kan få en god start på sagen, samtidig med, at du kan sove lidt længere.

Hjemmetræning 2

3. Hjemmetræning sparer penge

Rigtig mange er i dag medlem af et fitnesscenter, en sportsklub eller lignende, hvor de betaler et månedligt abonnement.

Når du træner derhjemme, er du selv herrer over, hvor mange penge du vil bruge på din træning. Du kan faktisk komme i form helt gratis ved at lave øvelser med din kropsvægt, hvor du f.eks. kan finde inspiration og hjælp til, hvordan du skal udføre forskellige øvelser på youtube, ligesom at du kan være kreativ og lave dit eget træningsudstyr.

Du kan også vælge at købe noget udstyr, hvilket giver mulighed for at lave nogle flere øvelser (typisk med belastning). Det vil selvfølgelig koste noget, men hvis du bruger udstyret, kan du hurtigt selv regne på, hvornår udstyret har “tjent sig hjem igen” i forhold til, hvis du f.eks. alternativt skulle være medlem af et fitnesscenter.

Hjemmetræning