4 træningsøvelser, du kan lave overalt (også for nybegyndere)

Der findes utallige træningsøvelser, som du kan lave derhjemme. Nogle øvelser er dog bedre end andre, hvilket bl.a. hænger sammen med, at udbyttet af visse øvelser er større end ved andre øvelser. Her får du 4 træningsøvelser, som ikke kræver træningsudstyr og som kan laves overalt.

1. Armbøjninger (push ups)

Armbøjninger er en øvelse, som de fleste kender, og det er med god grund. Armbøjninger er nemlig en træningsøvelse, som rammer flere muskelgrupper, herunder skuldre, triceps og bryst.

Hvordan: Sæt håndfladerne i jorden ud for dine skuldre. Hvis du kan tage almindelige armbøjninger, sætter du tæerne i jorden (hvis ikke kan du tage armbøjningerne på knæene). Det er vigtigt, at du holder en lige linje fra dit hoved til dine fødder (eller knæ). Herefter sænker du kroppen ned mod jorden, mens du holder en vinkel på 45 grader med dine albuer.

2. Squat

Squat er også en øvelse, som de fleste kender, og det hænger bl.a. sammen med, at den er rigtig god til at træne flere af musklerne i dine ben, herunder forlåret, baglåret og ballerne.

Hvordan: Stå med dine fødder i skulderbredde, hvor dine tæer peger en lille smule udad. Bøj derefter knæene, så du sænker dit bagparti mod jorden, mens du holder en rank ryg. Afhængigt af, hvor fleksibel du er, kan du bøje knæene i en 90 til 45-graders vinkel, hvorefter du med dine hæle skubber kroppen op til startpositionen.

3. Lunges

En anden god øvelse til at træne dine ben er lunges, som hovedsageligt træner det forsiden af låret.

Hvordan: Træd et skridt frem med din højre fod og placer den fladt på jorden, mens din venstre fod kommer op på tæerne. Bøj dine knæ, så dit venstre knæ bevæger sig mod jorden, og stop når dit højre lår er parallelt med gulvet. Skub med din højre fod, så du står oprejst, hvorefter du træder tilbage med din højre fod, så den står ved siden af din venstre fod. Træd herefter frem med din venstre fod og gentag ovenstående.

4. Planken

Planken, som også er en ret kendt øvelse, træner især din core (dvs. dine mavemuskler og de nederste af dine rygmuskler). Der findes mange variationer af planken, men nedenfor gennemgås den, som de fleste bruger.

Hvordan: Læg dig ned på maven, og sæt dine underarme og tæer i gulvet. Dine underarme skal være parallelle under dine skuldre. Stram ballerne og hold en rank ryg og nakke, mens du holder positionen. Afhængigt af din form, kan du f.eks. køre 3 sæt af 30-90 sekunder med 30-60 sekunders pause.