3 typer træningsudstyr til træning derhjemme

3 typer træningsudstyr til træning derhjemme

Der er flere gode grunde til at starte med at træne derhjemme. Ud over de sundheds- og helbredsmæssige fordele det giver at træne, er der nogle helt åbenlyse fordele ved at træne derhjemme. Det omfatter bl.a. sparede omkostninger til et fitnessabonnement, bedre mulighed for at finde tid til træningen i en travl hverdag og – ikke mindst i denne tid – mulighed for at træne under en nedlukning.

Men hvilket træningsudstyr bør du købe, hvis du vil få mest muligt ud af din træning derhjemme?

#1: Træningsmåtte

En træningsmåtte giver mulighed for at lave flere ydelser (på en mere behagelig måde), f.eks. maveøvelser og yogaøvelser. Herudover kan det skåne dit gulv, hvis du investerer i mere udstyr, såsom en kettlebell eller en vægtstang, og træningsmåtten er tilmed let at finde plads til, selv hvis du ikke har mange kvadratmeter at gøre godt med.

Træningsmåtter findes i mange afskygninger, og før du køber en træningsmåtte, bør du derfor overveje, hvad du primært skal bruge den til. Skal du hovedsageligt bruge træningsmåtten til yogaøvelser, bør du gå efter en hårdere og tyndere træningsmåtte, mens du bør gå efter en blødere træningsmåtte, hvis du primært skal bruge den til maveøvelser.

#2: Kettlebell

En kettlebell er også et stykke træningsudstyr, som giver mulighed for at lave et hav af øvelser, som man ikke kunne lave med sin kropsvægt alene. Med en kettlebell kan du bl.a. komme igang med at træne din ryg (både med øvelser som dødløft og forskellige trækøvelser), som det ellers kan være svært at træne udelukkende ved brug af kropvægt.

Herudover giver en kettlebell mulighed for at tilføje noget vægt til flere øvelser med kropsvægt, f.eks. squats.

Inden du køber en kettlebell bør du overveje, hvad den skal veje. Det vil bl.a. afhænge af din nuværende styrke, dit mål med din træning (er det f.eks. udholdenhed eller styrke?), og hvilke øvelser du primært forestiller dig at bruge kettlebell’en til.

#3: Håndvægte/vægtstang

Noget andet træningsudstyr, der åbner op for et hav af nye øvelser, er håndvægte og/eller en vægtstang. Ud over de nye øvelser, du kan lave med et sæt håndvægte eller en vægtstang, giver det dig også bedre mulighed for at udvikle din styrke og opbygge muskelvækst.

Et godt tip, når du skal købe håndvægte og/eller en vægtstang, er, at det helt klart er anbefalelsesværdigt at købe udstyr, hvor man kan regulere vægten.